Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Er is een kindje op komst. Misschien ben je door het dolle heen van blijdschap, maar het kan ook zijn dat je rondloopt met twijfels. Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaan we in op wat deze gevoelens met je doen. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je samen met je partner, waardoor het een mooie manier is om je relatie te verdiepen. Bovendien kun je nu al beginnen met het opbouwen van een band met je kindje. Wanneer je geen partner hebt, kun je met iemand anders komen, bijvoorbeeld degene die bij de bevalling aanwezig zal zijn.

Een baby gaat letterlijk en figuurlijk ruimte innemen in jullie leven, huis en relatie. Er gaat van alles veranderen. Tijdens de haptonomische zwangerschapsbegeleiding kijken we welke veranderingen dat zijn en wat die met jou en je partner doen. Het mooie van haptonomische zwangerschapsbegeleiding is dat de partner een belangrijke rol heeft. Met haptonomische zwangerschapsbegeleiding begeleid ik jullie samen op weg naar de bevalling. Het traject start wanneer de moeder de eerste bewegingen van jullie kindje voelt, dat is rond 20 weken zwangerschap. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding bestaat uit 6 sessies tijdens de zwangerschap en 1 na de geboorte. In de slotsessie is jullie baby ook van harte welkom!

Hiermee krijgt je kindje al tijdens de zwangerschap een plek in het gezin

Samen de zwangerschap beleven

In een zwangerschap gaan gesprekken vaak over praktische zaken, zoals de babykamer en zwangerschapskwalen. Ik leer aanstaande ouders juist om op een ander niveau contact te maken met elkaar én met de baby. We bespreken de effecten van de zwangerschap op jullie relatie en hoe jullie elkaar kunnen helpen en steunen in jullie nieuwe rol. Ook is er veel aandacht voor de relatie tussen jullie en je kindje. Wanneer jullie je handen op de zwangere buik leggen, maken jullie contact met de baby. Ik leer jullie de reacties en soort bewegingen herkennen en zo verdiepen jullie zelfs voor de geboorte al de band met jullie kindje. Jullie leren het hele babylijfje kennen en jullie kindje krijgt daardoor al tijdens de zwangerschap een plek in het gezin.

Met haptonomische zwangerschapsbegeleiding leren jullie ook je eigen lijf te voelen, waardoor je anders kunt omgaan met pijn. Jullie ontdekken hoe je leert te vertrouwen op je lichaam en op elkaar. Dat is prettig tijdens de zwangerschap en bevalling, maar ook daarna. Verder oefenen we met diverse bevallingshoudingen, waarbij de partner een belangrijke functie vervult. Daardoor wordt de bevalling iets van jullie samen. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van jullie eerste afspraak.

Neem contact met mij op

Sther Haptonomie

Esther Riks – van Brussel

Reaal 9J
8305 BP Emmeloord

06 – 539 070 71
info@stherhaptonomie.nl

© Copyright - Fanhar