Over Esther

Mijn naam is Esther Riks, geboren in 1975 en opgegroeid op een boerderij in Nagele. Samen met mijn drie zussen en ouders ben ik daar in alle vrijheid en ruimte opgegroeid. Inmiddels ben ik getrouwd en moeder van 3 prachtige zonen, elk met hun eigen ik.

In 1994  ben ik na mijn opleiding tot agogisch werker gaan werken met mensen met een beperking.  Iedereen had zijn eigen manier van communiceren. Ik vond het een uitdaging om aan te voelen wat bij de cliënt paste en hem of haar daar verder in te begeleiden. Toch merkte ik dat ik tegen veel regels aanliep. Na een grote reorganisatie heb ik mijn hart gevolgd. Ik begon aan de opleiding tot haptotherapeut en kort daarna ben ik gestart met Sther Coaching. Hier begeleid ik mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Samen kijken we naar wat nodig is in zijn/haar situatie en vervolgens gaan we samen op pad. Een cliënt zijn eigen kracht laten ontdekken is voor mij het allerbelangrijkste doel. Het inspireert mij elke keer weer om te zien hoe zij hun leven kleur geven, ondanks alles wat ze hebben meegemaakt.

Leer luisteren naar wat jij nodig hebt

In 2018 ben ik afgestudeerd bij Synergos als haptotherapeut en is mijn praktijk uitgebreid met Sther Haptonomie. Ik vind het boeiend om samen met jou te onderzoeken waar jouw ontwikkelkansen liggen. Ik stimuleer je om op een andere manier naar je problemen en uitdagingen te kijken. Door ruimte te geven voor je verhaal, je gevoelens en gedachtes, leer jij luisteren naar wat je nodig hebt. Ik begeleid je hierbij graag vanuit mijn passie, liefde, betrokkenheid én humor. Ik vind het belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt.

Cliënten ervaren mij als empathisch, nuchter, transparant en zo nu en dan ook confronterend.

Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik nascholingen en neem ik deel aan intervisiegroepen. Daarnaast ben ik docent haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Haptotherapie kan (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Lees er meer over op de pagina Tarieven. Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts bij Sther Haptonomie terecht.

Na- en bijscholingen

2022         Miskraambegeleiding (jaaropleiding)

2021         Narcisme (1 dag)

2021         Masterclass over de adem in haptotherapie (jaaropleiding)

2019         Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding (jaaropleiding)

2019         Over Zelfvertrouwen (2 dagen)

2019         Na het haptonomisch drieluik (3 dagen)

Opleidingen

2016                HBO Medische Basiskennis (jaaropleiding)

2014-2018       Post-HBO Haptonomie en Haptotherapie (Synergos in Amersfoort)

1991 – 1994     MDGO-AW (MBO college ‘de Erven’ Emmeloord)

1987 – 1991     Bonifatius MAVO (Emmeloord)

Esther Riks – van Brussel