Over Esther Riks – van Brussel

‘Mijn naam is Esther Riks. Aangenaam! Met Sther Haptonomie help ik je graag om dichter bij je gevoel te komen, zodat je beter kunt luisteren naar wat jij nodig hebt.’

Sinds 1994 werkt Esther met mensen met een beperking, eerst in loondienst en sinds 2015 in haar eigen praktijk Sther Coaching. Tegelijk met de start van haar praktijk Sther Coaching is ze begonnen bij Synergos, de Nederlandse Vakopleiding voor Haptonomie. In juli 2018 mocht ze haar diploma in ontvangst nemen. Bovendien heeft ze de Hbo-opleiding Medische Basiskennis succesvol afgerond. In 2017 heeft Esther in Nagele Sther Haptonomie geopend. Inmiddels is haar praktijk naar Emmeloord verhuisd.

Esther is enthousiast over het haptonomievak en dat is opgemerkt door de oprichters van Haptonomie Centrum Nederland (HCN) in Otterlo, een platform voor nascholing voor haptotherapeuten en laatstejaars studenten haptonomie. Zij hebben Esther gevraagd deel te nemen aan het kernteam. ‘Het kernteam ontwikkelt onder andere nascholingstrajecten en denkt mee over de visie van HCN. Het verdiept mijn haptonomiekennis en ik vind het geweldig om mij als haptotherapeut verder te ontwikkkelen dankzij mensen met heel veel ervaring en passie voor het vak’.

Leer luisteren naar wat jij nodig hebt

Leren grenzen aangeven

Esther stimuleert haar cliënten om op een andere manier naar problemen en uitdagingen te kijken. Haar doel is om iedereen zijn of haar eigen kracht te laten ontdekken en daar energie en zelfvertrouwen uit te halen. Sther Haptonomie is voor iedereen met én zonder beperking. Een groep waar Sther Haptonomie zich onder andere op richt, zijn jongeren met stress- en burn-outklachten. Er wordt veel van jongeren gevraagd en de combinatie van school, bijbaantjes en drukke sociale levens maakt het vaak niet gemakkelijker. Esther leert jongeren en ook haar andere cliënten hoe ze naar hun gevoel kunnen luisteren en hun grenzen kunnen aangeven.

Haptotherapie kan (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Lees er meer over op de pagina Tarieven. Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts bij Sther Haptonomie terecht.

Esther Riks – van Brussel